Zoeken & filter Zoeken & filter
Reset

Onderzoek: Acceptatie van seksuele en genderdiversiteit onder mbo-docenten

Seksuele en genderdiversiteit is een belangrijk thema op het mbo. Al vanaf 2019 zijn mbo’s wettelijk verplicht om hier aandacht aan te besteden binnen het burgerschapsonderwijs. Goed werkende...

Kleurplaat onderwijsveld ‘Ik en de anderen’

Ben je aan het einde van het studiejaar wel toe aan wat ontspanning én reflectie? Ga eens rustig zitten met de kleurplaat over het onderwijsveld!

Het gaat door! Bezoek Skills The Finals 2022

Een special over het nationale beroepenevenement, het NK voor beroepen, Skills The Finals 2022. Het evenement gaat door voor 1000 finalisten, begeleidende docenten uit het (v)mbo én voor bezoekers!

Beroepsbrieven - 12 verhalen over leraren

Geinspireerd op handgeschreven brieven met leraren.

Peer Review

Reader Peer Review ter versterking van kwaliteitszorg in het mbo.

Europese referentiekader digitaal vaardig docent

Door de Corona pandemie is niet alleen de wereld veranderd maar ook het beroep van de docent. De huidige digitalisering en innovaties dwingen tot nieuwe processen met andere vaardigheden.
1 document toegevoegd

Pedagogisch portret Kirsten Cuppen

Jan-Lauwrens Haisma (Huis van Leren) maakte onlangs een pedagogisch portret van docent Kirsten Cuppen. Zijn bureau Huis van Leren  zich richt op de ontwikkeling van docenten en leidinggevenden...

Onderzoekend werken aan onderwijsverbetering | Praatplaat

Onderzoekend werken helpt bij het verbeteren van het onderwijs. Elke mbo-instelling heeft ambassadeurs die onderzoekend werken helpen versterken. Deze praatplaat helpt het gesprek hierover te voeren.

Het platform vakmanschap van de BVMBO heeft een scan ontwikkeld waarmee jij, je collega en je leidinggevende jouw vakmanschap in beeld kan brengen en een (doelstellingen)gesprek hierover voeren.

Het platform vakmanschap van de BVMBO heeft een scan ontwikkeld waarmee jij, je collega en je leidinggevende jouw vakmanschap in beeld kan brengen en een (doelstellingen)gesprek hierover voeren.
1 document toegevoegd

Rapport enquête over bevoegdheden en opleiden van leraren.

De resultaten van de enquête onder ruim 10000 personen over bevoegdheden en opleiden van leraren is uit!