Over MBO Connect

Praat mee met je collega’s op MBO Connect

Het werk van een mbo-opleider wordt steeds complexer. Dat vraagt wat van jou als docent/instructeur. Soms wil je hierover anderen raadplegen of vraagt je collega jou om advies. Het is goed om te weten dat je er niet alleen voor staat. Bvmbo faciliteert speciaal voor jou een digitale community: MBO Connect.

Op MBO Connect ontmoet je collega’s van andere scholen en experts van relevante organisaties. We delen hier onze kennis. Je kunt vragen stellen of de vragen van anderen beantwoorden. Je kunt interessante artikelen delen of liken en in kleinere vakgroepen of netwerken samenwerken aan de onderwerpen die jou persoonlijk interesseren. Kortom: je vindt hier informatie over je werk en kun je ervaringen met anderen delen.

MBO Connect is de eerste en enige landelijke online community van, voor en door opleiders in het middelbaar beroepsonderwijs.

 

Hoe werkt MBO Connect?

MBO Connect is nadrukkelijk een community voor leden. Hierdoor blijven we relevant voor de opleiders binnen het mbo. Bepaalde delen van de community kun je daarom uitsluitend raadplegen als je lid bent. Klik hier voor meer informatie over het lidmaatschap. 

Je vindt in de community de volgende onderwerpen:

  • Nieuws: Bevat alle relevante nieuwsartikelen. Je kunt je waardering voor een artikel laten zien door deze een like te geven of laat een reactie achter in de daarvoor bestemde ruimte.
  • Agenda: Hier vind je alle bijeenkomsten, die relevant zijn voor jou als opleider.
  • Thema’s: Alle informatie op MBO Connect is ondergebracht in 4 hoofdthema’s: Verzorgen van onderwijs, Digitalisering & online lesgeven, Landelijk beleid & onderwijskwaliteit en Professionaliteit & onderzoek. Per thema vind je alle relevante nieuwsfeiten, activiteiten, documenten, blogs en vraag en antwoorden.
  • Groepen: Binnen MBO Connect kun je in kleinere groepen met andere opleiders samen praten over onderwerpen die jou interesseren. 
  • Deelnemers: Hier vind je een overzicht van alle deelnemers aan MBO Connect en hun expertise. Onze kennispartners kun je herkennen aan het netwerk-symbool bij de foto.
  • Over MBO Connect: Hier vind je meer informatie over de community en over de samenwerkingspartners.

Wil jij zelf actief een bijdrage leveren aan MBO Connect?

Je kunt eenvoudig een like geven op een artikel of een antwoord geven op een vraag. Wil je meer informatie over het plaatsen van informatie die jij relevant vindt voor jouw collega's in het mbo? Download dan de gebruiksaanwijzing rechts op deze pagina. 

MBO Connect is ook als app te gebruiken op je telefoon. Ga naar de app-store en download meteen. Dan ben je altijd aangesloten op het laatste nieuws op je vakgebied.

 

alleen zichtbaar als je ingelogd bent.