Over MBO Connect

Praat mee met je collega’s op MBO Connect

Het werk van een mbo-opleider wordt steeds complexer. Dat vraagt wat van jou als docent/instructeur. Soms wil je hierover anderen raadplegen of vraagt je collega jou om advies. Het is goed om te weten dat je er niet alleen voor staat. Bvmbo faciliteert speciaal voor jou een digitale community: MBO Connect.

Op MBO Connect ontmoet je collega’s van andere scholen en experts van relevante organisaties. We delen hier onze kennis. Je kunt vragen stellen of de vragen van anderen beantwoorden. Je kunt interessante artikelen delen of liken en in kleinere vakgroepen of netwerken samenwerken aan de onderwerpen die jou persoonlijk interesseren. Kortom: je vindt hier informatie over je werk en kun je ervaringen met anderen delen.

MBO Connect is de eerste en enige landelijke online community van, voor en door opleiders in het middelbaar beroepsonderwijs.

 

Hoe werkt MBO Connect?

MBO Connect is nadrukkelijk een community voor leden. Hierdoor blijven we relevant voor de opleiders binnen het mbo. Bepaalde delen van de community kun je daarom uitsluitend raadplegen als je lid bent. Klik hier voor meer informatie over het lidmaatschap. 

Je vindt in de community de volgende onderwerpen:

  • Actueel: Zie jij interessante nieuwsfeiten of zijn er activiteiten in de sector die belangrijk zijn voor jouw collega’s? Plaats deze onder ‘nieuws’ of bekijk de agenda met interessante evenementen waaraan je kunt deelnemen.
  • Expertise*: Wil je een document delen, heb je een vraag of schrijf je graag een blog over jouw specifieke vakkennis? Kijk dan onder de knop ‘Expertise’. Misschien weet jij antwoord op een vraag van een collega. Je hebt hier de mogelijkheid om dat te laten weten.
  • Thema’s*: In 5 categorieën uit het beroepsbeeld mbo-docent, vind je alle onderliggende thema’s die relevant zijn voor jouw professionele ontwikkeling. Je kunt deze volgen, maar ook jouw ideeën delen en vragen hierover plaatsen of beantwoorden.
  • Deelnemers*: Alle leden van de community stellen zich hier aan je voor. 
  • Groepen*: Er zijn een aantal vakgroepen en subcommunities actief. Hier kun je met vakcollega’s of andere geïnteresseerden samenwerken, vragen stellen en updates bijhouden voor jouw vak. 

 

Wil jij zelf actief een bijdrage leveren aan MBO Connect?

Je kunt eenvoudig een like geven op een artikel of een antwoord geven op een vraag. Wil je meer informatie over het plaatsen van informatie die jij relevant vindt voor jouw collega's in het mbo? Download dan de gebruiksaanwijzing rechts op deze pagina. 

MBO Connect is ook als app te gebruiken op je telefoon. Ga naar de app-store en download meteen. Dan ben je altijd aangesloten op het laatste nieuws op je vakgebied.

 

alleen zichtbaar als je ingelogd bent.

NieuwsAgenda